top of page
Decohof, Kwekerij, Pluktuin, Boerderijwinkel, biologisch, natuurlijk
logo-augustus-2018AANGEPASTE KLEUR.png

OVER ONS

Bij Decohof werken mens, plant en dier samen om elkaar te helpen en elkaar te versterken. We geloven in een systeem waarbij alleen gebruik gemaakt wordt van natuurlijke bronnen. Om die reden gebruiken we geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Wij laten planten en dieren samen werken om te komen tot natuurlijke producten van goede kwaliteit. 

Onze planten worden verzorgd door mens en dier. We voegen bladmulch toe als voedingsstof.  Kippen en eenden zorgen voor het verwijderen van onkruid en schadelijke insecten. Nadat de planten gerooid zijn, gaan onze landvarkens en koeien aan het werk. De landvarkens halen het laatste onkruid weg en ploegen de grond om. Daarna wordt de grond tijdelijk gebruikt als grasland voor onze koeien waardoor de bodem nog verder verbeterd wordt. Vervolgens wordt de grond weer gebruikt voor het kweken van planten.

Wij verkopen onze  haagplanten, tuinplanten en voedselplanten aan de groothandel en aan particulieren. De haagplanten en tuinplanten worden in verschillende lengtes geleverd.  De voedselplanten gebruiken we ook voor onze dieren. Het natuurlijk vlees van deze dieren is te koop in onze boerderijwinkel.

Om aan te tonen dat onze biologische producten betrouwbaar zijn, hebben wij de procedure opgestart om het biologische eko keurmerk te verkrijgen. Wij hopen in 2021 het keurmerk te ontvangen van Stichting Skal Biocontrole. Deze onafhankelijke stichting houdt toezicht op de biologische productie in Nederland. Voor meer informatie over deze stichting: www.skal.nl 

Vanuit het concept “mens, plant en dieren werken samen hier” hebben wij binnen ons bedrijf  vier  onderdelen:

  • Kwekerij;

  • Pluktuin/ boerderijwinkel;

  • Beleef het! Rondleidingen en overnachtingen;

  • Start up farm; Ondersteuning bij het starten van een biologisch bedrijf. 

 

Vincent Overgoor en Fiona Exel

Decohof, Kwekerij, Pluktuin, Boerderijwinkel, biologisch, natuurlijk
Decohof, Kwekerij, Pluktuin, Boerderijwinkel, biologisch, natuurlijk

DECOHOF IN

DE LANDLEVEN

Landleven was op bezoek bij Decohof en schreef een artikel over de ontstaansgeschiedenis tot aan de bedrijfsvoering van vandaag.

bottom of page